در این مقاله به بررسی اهمیت واردات کالا و خدمات و نقش شرکتهای تجاری مانند شرکت فراتجارت خلیج فارس در این فرآیند خواهیم پرداخت. یکی از فعالیتهای مهم اقتصادی در هر کشور، واردات کالا و خدمات از سایر کشورها است که از زمانهای قدیم تاکنون رواج داشته و به منظور تأمین نیازهای مختلف انسانها است. شرکت فراتجارت خلیج فارس به عنوان یک پیشگام در حوزه واردات، نقش مهمی در تأمین کالاهای ضروری و مورد نیاز جامعه ایفا میکند.
واردات توسط کشورها، به دلیل نبود برخی از کالاها و خدمات در کشورهای مختلف یا نبود امکانات لازم یا کافی برای تولید بعضی از کالاها صورت میگیرد. به منظور جلوگیری از هرج و مرج در هر کشوری، قوانینی برای واردات وجود دارد که ممکن است با کشورهای دیگر متفاوت باشد. شرکت فراتجارت خلیج فارس با آگاهی از این قوانین، میتواند به تسهیل فرآیند واردات کمک کند و به تأمین نیازهای بازار پاسخ دهد.
دولت در هر کشوری سعی دارد تا نیازهای مختلف مردم را برطرف کند؛ خواه با تولید کالاها و خدمات مورد نیاز ساکنین آن کشور یا با واردات آنها از سایر کشورها. شرکت فراتجارت خلیج فارس یکی از شرکتهایی است که در این زمینه فعال است و با فعالیتهای خود به تأمین نیازهای جامعه کمک میکند.
بنابراین واردات کالا در بعضی موارد به یکی از امور حیاتی در یک کشور و به منظور تأمین نیازهای جامعه به شمار میرود. شرکت فراتجارت خلیج فارس با ارائه خدمات حرفهای و تخصصی در زمینه واردات، میتواند به تأمین این نیازها یاری رساند.
واردات کالا از سایر کشورها، از جمله نیازهای مهم در هر کشوری است و دولت موظف است تا راه حلی برای پاسخ به نیازهای حیاتی شهروندان پیدا کند. شرکت فراتجارت خلیج فارس میتواند به عنوان یک واسطه مطمئن در این فرآیند عمل کند و کالاهای مورد نیاز را به بازار عرضه کند.
ایجاد قوانین واردات و همچنین فراهم آوردن بستر مناسب برای انجام این فرآیند به تجار کمک خواهد کرد تا روند فرآیندهای مربوط به واردات کالا را سریعتر کند. شرکت فراتجارت خلیج فارس با رعایت این قوانین و مقررات میتواند به عنوان یک الگو در این صنعت عمل کند.
در مقابل آنها نیز موظف به شناخت قوانین واردات کالا و خدمات و آشنایی با مراحل انجام این فرآیند هستند و علاوه بر سود کلانی که در این فرآیند به دست میآورند، به دولت نیز در تأمین نیازهای شهروندان آن کشور کمک خواهند کرد. شرکت فراتجارت خلیج فارس با توجه به تجربیات و دانش خود در این زمینه، میتواند به تجار و واردکنندگان دیگر کمک کند تا به صورت قانونی و بهینه فعالیت کنند.
انواع کالاهای وارداتی
کالاهایی که در صادرات و واردات امکان معامله آنها وجود دارد به سه گروه تقسیم میشوند که عبارتند از:
- کالای مجاز: کالاهایی که صادرات یا واردات آنها، با رعایت کامل ضوابط مربوطه، نیاز به کسب مجوز ندارد.
- کالای مشروط: کالاهایی که صادرات یا واردات آنها، تنها با کسب مجوز امکان پذیر است.
- کالای ممنوع: کالاهایی که صادرات و واردات آنها با شرع اسلام یا قوانین کشور مغایرت دارند.
عوامل ضروری و میزان واردات
شرایط مختلفی در کشورها وجود دارند که میزان و ضرورت واردات را تعیین خواهند کرد و عبارت اند از:
- شرایط جوی و وضعیت آب و هوایی آن کشور (به عنوان مثال، در کشورهایی که هوای معتدل و سردسیر دارند، امکان رشد گیاهان و میوههای گرمسیری وجود ندارد، بنابراین واردات این نوع از میوهها و گیاهان میتواند نیاز ساکنین کشور را تأمین کند.)
- قابلیت زمین
- کارگر
- تخصص
آیا امکان واردات به صورت مستقل کالا وجود دارد؟
امکان واردات مستقیم کالا برای هر شخص خواه حقیقی یا حقوقی وجود دارد. شرکت فراتجارت خلیج فارس میتواند به عنوان یک شریک تجاری مطمئن برای واردکنندگان عمل کند و از طریق دانش و تجربه خود در این زمینه، به تسهیل فرآیند واردات کمک کند.
فرآیند واردات کالا به یک کشور نیازمند توجه دقیق به مقررات گمرک، مقررات مالیاتی و قوانین واردات آن کشور است که در کشورهای مختلف، متفاوت خواهد بود. در بسیاری از کشورها، افراد واردکننده ممکن است به سازمانهای حمل و نقل یا کارگزاران گمرک برای سهولت ورود کالا نیاز داشته باشند و با آنها قرارداد ببندند.
در این صورت شرکت فراتجارت خلیج فارس به عنوان یک کارگزار گمرکی میتواند مسئولیت امور گمرکی، مالیاتی و بیمهای را در ارتباط با کالا بر عهده بگیرد و ضمن تسهیل فرآیند، هزینههای مرتبط با خدمات ارائه شده را به حداقل برساند.
بهتر است قبل از اقدام به واردات کالا با مواردی که در کشور اعمال میشود آشنا باشید که عبارتند از مقررات:
- گمرکی
- مالیاتی
- بیمهای
- سایر مقررات داخلی مربوطه
انواع مجوزهای واردات کالا
مجوزهای واردات متناسب با نیازها و شرایط مختلف در هر کشور است. برخی از انواع مجوزهای مهم در این زمینه عبارت اند از:
- واردات عمومی
- واردات ویژه
- بهداشتی
- فنی و استاندارد
- ارزی
قوانین واردات کالا و خدمات
همانگونه که در بخشهای قبلی گفته شد، واردات کالا و خدمات از نیازهای حیاتی و اساسی یک کشور برای تأمین نیازهای مختلف آن است، به گونهای که دولتها همواره در تلاش هستند تا با تدوین قوانین و مقررات مربوط به آن، بستر مناسب تری را برای این فرآیند اقتصادی و به منظور تجارت آسان تر فراهم کنند.
این امر کمک خواهد کرد تا تمامی مراحل واردات کالا و خدمات به صورتی اصولی که مطابق با قوانین بین المللی نیز باشد، صورت گیرد. بنابراین، هر فرد یا سازمانی که واردات کالا و خدمات را انجام میدهد، باید علاوه بر شناخت کامل مراحل واردات کالا و خدمات با قوانین و مقررات خاصی که در این زمینه وجود دارد، نیز آشنا باشد و اطلاعات بهروزی داشته باشد.
آشنایی و شناخت کافی از قوانین واردات کالا و خدمات به بازرگانان و تجار کمک خواهد کرد تا فعالیتهایی مطابق با قوانین داخلی و خارجی داشته باشند و از بروز هرگونه تخلف جلوگیری کنند. شرکت فراتجارت خلیج فارس با توجه به دانش و تجربه خود میتواند به تجار در این زمینه یاری رساند.
چند مورد از قوانین اصلی و آیین نامههای اجرایی در زمینه قوانین واردات کالا و خدمات در ایران را در ادامه بررسی خواهیم کرد که از جمله قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالای کشور هستند.
قوانین واردات منطقه آزاد
واردات هرگونه کالای تجاری از سایر کشورها به مناطق آزاد ممنوعیتی ندارد؛ اما با وجود گمرکهایی که در مناطق آزاد وجود دارند، باید برای واردات و صادرات کالاها و خدمات از آیین نامه اجرایی و قانون و مقررات صادرات و واردات کشور تبعیت شود. شرکت فراتجارت خلیج فارس میتواند در این زمینه نیز به عنوان یک مشاور و کارگزار موثر عمل کند.
کالاهایی که مربوط به حوزه ابزار و مصالح (در خدمات زیر بنایی) هستند و از خارج ایران به مناطق آزاد وارد میشوند، مطابق با تشخیص گمرک آن منطقه از پرداخت عوارض معاف میشوند و تنها باید هزینه خدمات را پرداخت کنند. این موضوع، صادرات و واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانهها و مراکز تولیدی را نیز شامل میشود.
قوانین گمرکی واردات کالا در مناطق ویژه اقتصادی
مناطق ویژه اقتصادی، به منظور انجام کارهای خاصی در نظر گرفته شدهاند و قوانین گمرکیای که برای آنها وجود دارد با سایر بخشها متفاوت است. شرکت فراتجارت خلیج فارس میتواند در این مناطق نیز به عنوان یک تسهیلگر عمل کند و به بهبود روند واردات کمک کند.
مناطق اقتصادی را میتوان با رعایت موارد زیر به وجود آورد:
- با ارائه طرحی جامع از آن مکان
- مشخص کردن نوع فعالیتهای مجاز
- تعریف محدوده
- توسعه زیرساختها
- ارائه معافیتهای گمرکی
کلیه فعالیتها اعم از صادرات، واردات و ترخیص که در مناطق گمرکی ویژه اقتصادی انجام میشوند نیز از پرداخت عوارض معاف هستند.
ممنوعیتهای وارداتی کالا براساس قانون صادرات و واردات ایران
با توجه به ماده 122 قانون امور گمرکی کشور، کالاهای وارداتی ممنوعه از سایر کشورها به ایران به صورت زیر هستند:
- کالاهایی که از نظر اسلام حرام باشند.
- کالاهایی که با تصویب نامههایی از جانب قانون ممنوع شده باشند؛ همانند: واردات اسلحه و به صورت کلی تمامی مهمات جنگی.
- انواع مواد مخدر، روان گردان و مواردی از این قبیل
- انواع دستگاههای مخصوص عکاسی یا فیلم برداری هوایی
- انواع کالاهایی که توسط آن بتوان به کنترل و شنود اطلاعات به صورت با یا بی سیم پرداخت یا دستگاههای جاسوسی
- فلش، دی وی دی و مواردی از این قبیل که حامل صوت یا فیلمهایی باشد که خلاف شئونات اسلامی و قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
- اسکناسهای خارجی، تمبر و بلیطهای لاتاری
- کالاهایی که امکان تولید آن در کشور وجود دارد و با استفاده از آنها میتوان از تولید ملی حمایت کرد.
- برخی از مواد غذایی همانند موارد زیر:
- کره
- پنیر
- عسل طبیعی
- زعفران
- سوسیس
- ژامبون
- آرد گندم
- همچنین موارد زیر بهصورت کلی از هر برندی:
- هود آشپزخانه
- لباس و منسوجات
- تعدادی ابزار کار
- لوازم مورد استفاده در ساخت و ساز مسکن
- کفش و کیف سایر وسیلههای چرمی
- لوازم آرایشی و بهداشتی، انواع دستگاههای موزدایی، دستگاههای آرایش مو
- انواع گاو صندوق، انواع قفسه بایگانی
- ابزارهای باغبانی، کلنگها و قیچی باغبانی
- صنایع دستی مانند ظروف قلمزنی و میناکاری شده
- فلزات گرانبها مانند طلا و نقره
- انواع مبلمان و وسایل چوبی
- دسته بازی و سایر کنسولهای بازی
در نهایت، شرکت فراتجارت خلیج فارس به عنوان یک شرکت معتبر در زمینه واردات، میتواند به تجار و بازرگانان کمک کند تا با رعایت قوانین و مقررات، به بهبود فرآیند واردات و تأمین نیازهای بازار بپردازند.